Sastojci:

6 jaja

2 žumanceta

120 g šećera

225 g maslaca

240 g mlevenih oraha

60 g prezli

malo ruma

4 kašike skuvane crne kafe

120 g prah šećera

1 limun

125 dcl slatke pavlake

krupno seckani orasi za dekoraciju

Priprema:

Za kore:

Penasto umutiti 6 žumanaca sa 120 g šećera i 100 g maslaca. U masu dodati 120 g samlevenih oraha, 60 g u rumu nakvašenih prezli, 2 kašike jake crne kafe i sneg od 6 belanaca. Peći testo u 2 jednaka kalupa.

Za nadev:

Potrebno je 125 g maslaca sa 2 žumanceta i 120 g sitnog šećera penasto umutiti. U umućeni maslac dodati 120 g samlevenih oraha i 2 kašike jake crne kafe, malo sitno izrendane kore od limuna i 125 dcl ulupane, zaslađene i vanilom zamirisane slatke pavlake.

Prohlađenu tortu nadevati ovim nadevom, premazati je istim kremom. Odozgo je posuti krupno isečenim orasima.

BEČKA TORTA OD ORAHA

Course: desert