BAJADERA
Course: desert
Sastojci
- 150 g šećera
- 1 dl vode
- 125 g margarina
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
Glazura:
- 100 g šećera
- 3 štangle čokolade
- 2 kašike mleka
Upustvo
- Šećer sa vodom staviti da provri pet minuta, čim se skine sa šporeta iseći margarin u sirup da se istopi i još toplu masu izmešati sa mlevenim keksom da dobro upije, dodati mlevene orahe.
- Masu podeliti na dva dela u jedan deo staviti čokoladu u prahu.
- Sipati u pleh debljine 2,5 cm, prvo staviti deo sa čokoladoim, pa onda svetli deo mase. Staviti u frižider da se stegne.
- Glazuru napraviti tako što otopimo šećer i mleko i zatim dodamo čokoladu. Mlakom glazurom preliti testo u plehu kada se stegne.
- Bajadere seći na kocke ili štangle.