BAJADERA

Course: desert

Sastojci

  • 150 g šećera
  • 1 dl vode
  • 125 g margarina
  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha

Glazura:

  • 100 g šećera
  • 3 štangle čokolade
  • 2 kašike mleka

Upustvo

  • Šećer sa vodom staviti da provri pet minuta, čim se skine sa šporeta iseći margarin u sirup da se istopi i još toplu masu izmešati sa mlevenim keksom da dobro upije, dodati mlevene orahe.
  • Masu podeliti na dva dela u jedan deo staviti čokoladu u prahu.
  • Sipati u pleh debljine 2,5 cm, prvo staviti deo sa čokoladoim, pa onda svetli deo mase. Staviti u frižider da se stegne.
  • Glazuru napraviti tako što otopimo šećer i mleko i zatim dodamo čokoladu. Mlakom glazurom preliti testo u plehu kada se stegne.
  • Bajadere seći na kocke ili štangle.