AVGOLEMONO

Sastojci

  • 2 pileća batka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2-3 kašike pirinča
  • sok od limuna
  • 2 jaja
  • kašičica soli
  • biber malo
  • kašičica suvih začina

Upustvo

  • Meso stavite u lonac sa vodom, dodajte seckanu šargarepu i krompir i kuvajte na laganoj vatri. Kuvajte oko sat vremena da meso omekša. Omekšalo meso izvadite iz lonca i odvojite od kostiju. Meso koje ste odvojili vratite nazad u lonac i nastavite sa kuvanjem. Dodajte opran pirinač, posolite pobiberite i dodajte začine. Kuvajte desetak minuta da i pirinač omekša. Jaja umutite viljuškom, dodajte isceđen sok od limuna i sve pomešajte. Sipajte smesu u supu, promešajte i kuvajte još par minuta. Supu poslužite toplu. Osvežavajuća supa sa limunom kako za letnji tako i za zimski period. Supu možete poslužiti uz parče hleba i kao kompletan obrok.