Sastojci:

12 belanaca

24 kašike šećera

2 kašike sirceta

200 g kokosa

12 žumanaca

12 kašika šećera

250 g margarina

200 g šećera u prahu

1 l mleka

4 kesice pudinga od vanile

200 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

200 g šećera

150 ml vode

200 g kokosa

200g mleka u prahu

prženi iseckani lesnici

ako želite 200 g šlaga

Priprema:

Izmiksirati 6 belanaca,sa 12 kasika šećera, dodati kasiku sirćeta i 100 g kokosa. U zagrejanoj rerni ispeći takve dve kore.

FIL 1: Izmiksirati 12 žumanaca sa 12 kašika secera i skuvati na pari. Kada se ohladi dodati predhodno izmućen margarin sa 200 g šećera u prahu. U 1 l mleka skuvati puding od vanile. Ohlađen puding pomešati sa filom od žumanaca. Podeliti u dva dela, jedan deo ostaje žut, a u drugi deo se doda 200 g čokolade.

FIL 2: 250 g margarina rastopiti sa 200 g šećera i 150 ml vode. Kad se šećer istopi dodati 200 g kokosa, 200 g mleka u prahu i seckanih lešnika po želji (100-150g).

Tortu filovati sledećim redom: kora, žuti fil, fil od kokosa, čokoladni fil, kora i odozgo šlag i posuti kokosom. Ukrasiti tortu po želji kupovnim rafaelo kuglicama ili voćem.

RAFAELO TORTA

Course: desert