Sastojci:
12 belanaca
24 kašike šećera
2 kašike sirceta
200 g kokosa
12 žumanaca
12 kašika šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
1 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
200 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 g šećera
150 ml vode
200 g kokosa
200g mleka u prahu
prženi iseckani lesnici
ako želite 200 g šlaga
Priprema:
Izmiksirati 6 belanaca,sa 12 kasika šećera, dodati kasiku sirćeta i 100 g kokosa. U zagrejanoj rerni ispeći takve dve kore.
FIL 1: Izmiksirati 12 žumanaca sa 12 kašika secera i skuvati na pari. Kada se ohladi dodati predhodno izmućen margarin sa 200 g šećera u prahu. U 1 l mleka skuvati puding od vanile. Ohlađen puding pomešati sa filom od žumanaca. Podeliti u dva dela, jedan deo ostaje žut, a u drugi deo se doda 200 g čokolade.
FIL 2: 250 g margarina rastopiti sa 200 g šećera i 150 ml vode. Kad se šećer istopi dodati 200 g kokosa, 200 g mleka u prahu i seckanih lešnika po želji (100-150g).
Tortu filovati sledećim redom: kora, žuti fil, fil od kokosa, čokoladni fil, kora i odozgo šlag i posuti kokosom. Ukrasiti tortu po želji kupovnim rafaelo kuglicama ili voćem.