ČORBA OD CRVENE PAPRIKE

Course: hladno predjelo

Sastojci

  • 3 crvene paprike
  • kašika ulja
  • crni luk srednje veličine
  • 2 kašike brašna
  • litar kokošije ili supe od povrća
  • 3 paradajza
  • so i sveži mleveni biber

Upustvo

  • Prepolovite paprike i izvadite im semenke. Odsecite 4 tanka rezanca i odložite ih. Grubo naseckajte ostatak paprika. Zagrejte ulje u šerpi.
  • Na tihoj vatri pržite sitno iseckani luk i paprike dok ne omekšaju. Dodajte brašno i nastavite sa prženjem još 2 minuta, neprestano mešajući. Postepeno dodajte supu, zatim oguljen, očišćen od semenki i grubo naseckani paradajz, so i biber.
  • Pustite da provri mešajući, a zatim čorbu poklopite i 20 minuta kuvajte na tihoj vatri, povremeno mešajući.
  • Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi. Ohlađenu čorbu izmiksajte štapnim mikserom. Zatim je ponovo ugrejte i ukrasite rezancima paprike.
  • Ovu čorbu možete da poslužite sa kiselom pavlakom i kriškama integralnog hleba.