ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg spanaća
  • 1 struk mladog crnog luka
  • 1/2 struka mladog belog luka
  • 2 jaja
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 50 g kačkavalja

Preliv:

  • 40 g maslaca
  • 1 kašika brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g kačkavalja

Upustvo

  • Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocedite i sitno iseckajte.
  • Crni i beli luk iseckajte, propržite na ulju i dodajte spanaću zajedno sa ulupanim jajima. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
  • Spanać sipajte u vatrostalnu činiju, a odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte pripremljenim prelivom.
  • Za preliv zagrejte maslac, dodajte brašno, malo propržite i uz neprestano mešanje dolivajte mleko.
  • Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa umešajte na kocke iseckan kačkavalj. Prelijte spanać i zapecite u rerni.