ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg spanaća
- 1 struk mladog crnog luka
- 1/2 struka mladog belog luka
- 2 jaja
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 50 g kačkavalja
Preliv:
- 40 g maslaca
- 1 kašika brašna
- 250 ml mleka
- 50 g kačkavalja
Upustvo
- Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocedite i sitno iseckajte.
- Crni i beli luk iseckajte, propržite na ulju i dodajte spanaću zajedno sa ulupanim jajima. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
- Spanać sipajte u vatrostalnu činiju, a odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte pripremljenim prelivom.
- Za preliv zagrejte maslac, dodajte brašno, malo propržite i uz neprestano mešanje dolivajte mleko.
- Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa umešajte na kocke iseckan kačkavalj. Prelijte spanać i zapecite u rerni.