SVINJSKA DŽIGERICA U BELOM SOSU

Course: glavno jelo

Sastojci

  • svinjska džigerica
  • brašno
  • maslac
  • so
  • mleko
  • beli luk

Upustvo

  • Potrebna nam je svinjska džigerica isečena na deblje šnicle, svaku šniclu razrezati na nekoliko mesta sa obe strane a da ostane u komadu, posoliti je uvaljati u što više  brašna, da ostane u zareze što smo sekli. Propržiti na malo maslaca obe strane da porumene.
  • Kada su propržene prelijemo ih sa malo mleka i na tihoj vatri ostaviti da se krčka. Na svako parče posuti sitno seckani beli luk.
  • Mleka dolivati dok džigerica ne bude meka i dok se ne skuva gusti sos, povremeno promešati i okretati parčad.
  • Ovo jelo služiti uz pire krompir. Ovo jelo možemo i podgrejati uz dodatak mleka, sos će se razrediti, a džigerica podgrejati.