SUPA OD CRVENE PAPRIKE
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 3 crvene paprike
- kašika ulja
- 1 crni luk
- 2 kašike brašna
- 1,2 l kokošije supe ili supe od povrća
- 3 paradajza
- so
- sveže mleveni biber
Upustvo
- Prepolovite paprike i izvadite im semenke, a zatim odsecite 4 tanka rezanca i ostavite ih sa strane a ostatak paprike grubo naseckajte. Zagrejte ulje u velikoj posudi. Na laganoj vatri pržite sitno naseckan luk i paprike dok ne omekšaju. Tada dodajte brašno i pržite dva minuta neprestano mešajući.
- Postepeno nalivajte supu, zatim oguljen i naseckan paradajz, i so i biber. Pustite da provri, mešajući, a zatim pokrijte i 20 minuta kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući. Sklonite posudu sa ringle, i pustite da se ohladi.
- Ohlađenu supu izmiksajte da biste dobili glatku smesu. Zatim je vratite u posudu i polako zagrejte.
- Sipajte u zagrejane tanjire i ukrasite rezancima sveže paprike. Odmah poslužite.