PROLEĆNE ROLNICE
Course: hladno predjelo, toplo predjelo
Sastojci
- 200 g paprike
 - 1 veza mladog luka
 - 300 g tikvica
 - 2 kašike ulja
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 200 g šargarepe
 - 1 kašika rendanog parmezana
 - 300 g tankog testa za pite
 - 1 jaje
 - ulje za prženje po potrebi
 
Sos:
- 100 ml soka od jabuke
 - 5 kašika soja sosa
 - nekoliko kapi tabasko sosa
 
Upustvo
- Papriku, mladi luk i tikvice narežite na trake, propecite na ulju, dodajte biljni začin i ohladite. Šargarepu skuvajte, ohladite, prosušite upijajućim papirom i isto tako narežite na trake. Povrće izmešajte, pospite parmezanom i sve dobro promešajte.
 - Tanko testo narežite na kvadrate dužine 15-20 centimetra. U sredinu stavite dve kašike nadeva od povrća. Rubove testa premažite razmućenim jajetom, pa krajeve testa savite i zatim zarolajte, tako da dobijete male sarmice. Isto to učinite sa preostalim testom i povrćem.
 - Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane oko dva minuta, a zatim ih stavite na upijajući papir.
 - Za sos u činijici pomešajte sok od jabuka, soja sos, tabasko i dobro promešajte. Poslužite prolećne rolnice uz pripremljeni sos.
 






