POSNI PASULJ

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 400 g žutog pasulja
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • kašika suvog začina ili kašičica soli
  • 2 kašike mlevene crvene paprike
  • 2 krompira
  • biber po ukusu
  • 2 čena belog luka
  • 1 čep jabukovog sirćeta

Upustvo

  • Pasulj veče pre pripremanja ostaviti da prenoći u vodi. Sledećeg dana ga prokuvati u vodi i tu vodu baciti.
  • Iseckati crni luk, dodati suvi začin ili so i ostaviti da se dinsta dok ne bude na pola gotov uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Zatim dodati pasulj, sipati vode dva prste višlje od pasulja i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva.
  • Posle sat vremena dodati iseckanu šargarepu i mlevenu crvenu papriku.
  • Posle još sat vremena kuvanja dodati iseckan krompir na kockice i kuvati još pola sata.
  • Po potrebi dodavati još vode.
  • Kada se doda krompir tada dodati i izgnječen beli luk.
  • Po ukusu dodati još soli i biber.
  • Na kraju se doda 1 čep jabukovog sirćeta.
  • Služiti toplo uz neku kiselu salatu.