POSNI PASULJ
Course: glavno jelo
Sastojci
- 400 g žutog pasulja
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- kašika suvog začina ili kašičica soli
- 2 kašike mlevene crvene paprike
- 2 krompira
- biber po ukusu
- 2 čena belog luka
- 1 čep jabukovog sirćeta
Upustvo
- Pasulj veče pre pripremanja ostaviti da prenoći u vodi. Sledećeg dana ga prokuvati u vodi i tu vodu baciti.
- Iseckati crni luk, dodati suvi začin ili so i ostaviti da se dinsta dok ne bude na pola gotov uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Zatim dodati pasulj, sipati vode dva prste višlje od pasulja i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva.
- Posle sat vremena dodati iseckanu šargarepu i mlevenu crvenu papriku.
- Posle još sat vremena kuvanja dodati iseckan krompir na kockice i kuvati još pola sata.
- Po potrebi dodavati još vode.
- Kada se doda krompir tada dodati i izgnječen beli luk.
- Po ukusu dodati još soli i biber.
- Na kraju se doda 1 čep jabukovog sirćeta.
- Služiti toplo uz neku kiselu salatu.