MAFINI SA BOBIČASTIM VOĆEM

Course: desert

Sastojci

  • 200 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g bobičastog voća jagoda, malina, ribizla, borovnica, kupina…
  • 1 vanilin šećer
  • 30 g mlevenih badema
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 50 g putera
  • 180 g jogurta

Upustvo

  • Ukoliko je veće, voće iseckajte na komadiće. U jednoj činiji spojite brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i mlevene bademe. U drugoj činiji pomešajte jaje sa šećerom, istopljenim puterom i jogurtom.
  • Dodajte suve u mokre sastojke i izmešajte. Dodajte voće i lagano umešajte. Namastite kalupe za mafine i napunite ih malo više od pola. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
  • Na gotove mafine, po želji, od gore dodajte šlag ili ih posuti šećerom u prahu.