MAFINI OD BUNDEVE

Course: desert

Sastojci

Suvi sastojci:

  • 230 gr brašna
  • 130 gr kristal šećera
  • 70 gr smedjeg šećera
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašika začina za medenjake

Mokri sastojci:

  • 450 gr pirea od bundeve
  • 2 jajeta
  • 1,2 dcl ulja
  • 1 kašičica vanila ekstrakta

Upustvo

  • Uključite rernu na 190°C da se ugreje. Pripremite kalupe za mafine. Najbolje ih premazati uljem.
  • Izmešajte sve suve sastojke. Izmešajte sve mokre sastojke.
  • Sipajte mokre sastojke u suve sastojke i blago, varjačom, umešajte. Mešati treba tek toliko da se sjedine sastojci, da nema onih suvih grumenčića.
  • Tako izmešane sastojke rasporedite podjednako u kalupe za mafine.
  • Mafine stavite da se peku u ugrejanu rernu nekih 20-25 minuta. Nakon 20 minuta, proverite čačkalicom, da li izlazi suva, ako ne, pecite još koji minut.
  • Mafine poslužite uz šoljicu mleka ili čaj.