KOLAČ SA SIROM I KUPINAMA

Course: desert

Sastojci

Za koru:

  • 300 g mleveni keks plazma
  • 125 g maslaca/margarina
  • 100 ml mleka

Za fil:

  • 250 g šlaga
  • 250 ml mleka
  • 450 g ella sir sa 0% mm
  • 200 g šećera u prahu

Za preliv:

  • 250 g kupina
  • 200 ml vode
  • 3 kašike šećera
  • kašika gustina

Upustvo

  • Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm). Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  • U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa prah šećerom. Te dve mase izmešati. Staviti preko ohlađene kore.
  • U šerpicu staviti kupine, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
  • Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u kupine. Mešati da se zgusne, ne treba da bude jako gusto.
  • Prohlađen preliv preliti preko fila. Staviti u frižider da se ohladi.
  • Skinuti obruč. Iseći i poslužiti.