KOLAČ SA SIROM I KUPINAMA
Course: desert
Sastojci
Za koru:
- 300 g mleveni keks plazma
- 125 g maslaca/margarina
- 100 ml mleka
Za fil:
- 250 g šlaga
- 250 ml mleka
- 450 g ella sir sa 0% mm
- 200 g šećera u prahu
Za preliv:
- 250 g kupina
- 200 ml vode
- 3 kašike šećera
- kašika gustina
Upustvo
- Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm). Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa prah šećerom. Te dve mase izmešati. Staviti preko ohlađene kore.
- U šerpicu staviti kupine, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
- Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u kupine. Mešati da se zgusne, ne treba da bude jako gusto.
- Prohlađen preliv preliti preko fila. Staviti u frižider da se ohladi.
- Skinuti obruč. Iseći i poslužiti.