KOCKE SA JABUKAMA

Course: desert

Sastojci

  • 3 cela jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša od jogurta šećera,
  • 1,5 dl ulja
  • 400 g brašna tip 400-meko
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 10 većih jabuka
  • 1 kašika griza
  • 5 kašika šećera

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Upustvo

  • Oljuštite jabuke i tako cele stavite i u vodu u koju ste dodali kesicu limuntusa, da ih voda skroz prekrije.
  • U dubljoj činiji mikserom ulupajte jaja, postepeno dosipajte šećer, zatim jogurt i ulje, a na kraju prosejano brašno i prašak za pecivo.
  • Kada se sve lepo sjedini, pola mase sipajte u namašćenu i brašnom posutu dublju tepsiju (dimenzija 20×35 cm) i pecite na 200 C sve dok se odozgo ne uhvati tanka korica.
  • Za to vreme iseckajte jabuke na kockice, i kad procenite da se korica na testu formirala, izvadite pleh iz rerne i na testo ravnomerno rasporedite jabuke.
  • Jabuke pospite grizom i šećerom.
  • Preko toga sipajte preostalu količinu testa i pecite dok testo ne dobije zlatno-žutu boju.
  • Gotov kolač pospite prah-šećerom i isecite na veće kocke.