KARFIOL PLJESKAVICE
Course: glavno jelo, toplo predjelo
Sastojci
- 1 manja glavica karfiola
- 2-3 krompira
- 1 glavica crvenog ili crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 jajeta
- 50 g kačkavalja
- po ukusu đumbira
- po potrebi brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- po ukusu so
- po ukusu mleveni biber
- po potrebi ulja za prženje
Upustvo
- Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u blenderu samo pazite da se ne pretvori u kašu.
- Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte.
- Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.
- Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.
- Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.