KARAMELIZOVAN KIKIRIKI

Sastojci

  • 250 g sirovog kikirikija blanširan
  • 250 g šećera + za posipanje
  • 70 ml vode
  • prstohvat morske soli

Upustvo

  • U odgovarajući sud sipajte kikiriki, šećer i vodu. Kuvajte nekoliko minuta uz povremeno mešanje dok voda ne ispari. Kada voda ispari, šećer će se već uhvatiti za kikiriki i biće suv kao krupniji pesak. Nastaviti non stop da mešate, šećer će se lagano topiti, a vi špatulom ili varjačom polako podižite istopljen šećer i prebacujte ga preko kikirikija.
  • Pošto se sav šećer otopio, sklonite sud i odmah izručite u tepsiju na čije dno ste stavili papir za pečenje i posuli šećerom. Rasporedite kikiriki i odmah pospite sa 2 kašike šećera i morskom solju. Ostavite da se ohladi.