GULAŠ SA PEČURKAMA NA DRUGAČIJI NAČIN
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg svežih pečuraka
- 75 g dimljene slanine
- 1 zelena paprika babura
- 4 struka mladog luka
- 4 paradajza
- 3 kašičice slatke aleve paprike
- malo soli i bibera
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 pakovanje kisele pavlake
- 1 veza peršuna
- malo preliva u prahu
Upustvo
- Očistiti pečurke, iseći ih na četvrtine ili na veće komade. Slaninu, opranu papriku i oljušteni luk iseći na kockice.
- Paradajz na trenutak spustiti u provrelu vodu, skinuti kožicu, izvaditi semenke i iseći ga na duguljaste komade. Propržiti slaninu.
- Dodati kockice luka i paprike i pržiti 2 minuta. Dodati pečurke i pržiti još 2 minuta. Zatim dodati slatku alevu papriku, malo soli, bibera, majčinu dušicu, kiselu pavlaku i sve dinstati još 15 minuta.
- Na kraju dodati seckani peršun i gulaš zgusnuti prelivom za pečenje. Servirati uz krompir pire.