GULAŠ SA PEČURKAMA NA DRUGAČIJI NAČIN

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg svežih pečuraka
  • 75 g dimljene slanine
  • 1 zelena paprika babura
  • 4 struka mladog luka
  • 4 paradajza
  • 3 kašičice slatke aleve paprike
  • malo soli i bibera
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 pakovanje kisele pavlake
  • 1 veza peršuna
  • malo preliva u prahu

Upustvo

  • Očistiti pečurke, iseći ih na četvrtine ili na veće komade. Slaninu, opranu papriku i oljušteni luk iseći na kockice.
  • Paradajz na trenutak spustiti u provrelu vodu, skinuti kožicu, izvaditi semenke i iseći ga na duguljaste komade. Propržiti slaninu.
  • Dodati kockice luka i paprike i pržiti 2 minuta. Dodati pečurke i pržiti još 2 minuta. Zatim dodati slatku alevu papriku, malo soli, bibera, majčinu dušicu, kiselu pavlaku i sve dinstati još 15 minuta.
  • Na kraju dodati seckani peršun i gulaš zgusnuti prelivom za pečenje. Servirati uz krompir pire.