ČORBA A LA MAJA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 300 g zamrznutog kukuruza šećerca
  • 2 krompira
  • 6 dl kokošije supe od kocke
  • 2 crvene paprike
  • veća glavica crnog luka
  • kašika margarina
  • kašika brašna
  • 8 dl mleka
  • čen belog luka
  • so i biber

Upustvo

  • Krompir oljuštite, isecite na kocke i kuvajte 5 minuta u kokošijoj supi. Paprike očistite od semenki, pa ih isecite na kockice. Crni luk iseckajte i propržite na margarinu. Dodajte kukuruz i papriku i pržite 10 minuta.
  • Pospite brašnom, promešajte, nalijte mlekom, uz stalno mešanje prokuvajte pa dodajte supu sa krompirom i kuvajte sve zajedno oko 20 minuta, dok povrće ne omekša.
  • Posolite, pobiberite, začinite iseckanim belim lukom i poslužite.