ČORBA A LA MAJA
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 300 g zamrznutog kukuruza šećerca
- 2 krompira
- 6 dl kokošije supe od kocke
- 2 crvene paprike
- veća glavica crnog luka
- kašika margarina
- kašika brašna
- 8 dl mleka
- čen belog luka
- so i biber
Upustvo
- Krompir oljuštite, isecite na kocke i kuvajte 5 minuta u kokošijoj supi. Paprike očistite od semenki, pa ih isecite na kockice. Crni luk iseckajte i propržite na margarinu. Dodajte kukuruz i papriku i pržite 10 minuta.
- Pospite brašnom, promešajte, nalijte mlekom, uz stalno mešanje prokuvajte pa dodajte supu sa krompirom i kuvajte sve zajedno oko 20 minuta, dok povrće ne omekša.
- Posolite, pobiberite, začinite iseckanim belim lukom i poslužite.