ČOKOLADNI KUGLOF

Course: desert

Sastojci

  • Smesa je dovoljna za srednje veliki kalup.

Za kuglof:

  • 125 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 100 g pšeničnog oštrog brašna
  • 60 g pšeničnog mekog brašna
  • 20 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja

Za glazuru:

  • 40 g maslaca
  • 100 g čokolade

Upustvo

Za kuglof:

  • Maslac zagrejte da se otopi, pomerite sa vatre, dodajte šećer, mleko i na kraju dodajte smesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
  • Dodajte jaja i dobro umućenu smesu izlijte u prethodno nauljen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru:

  • Maslac zagrejte da provri, pomerite sa vatre, dodajte narendanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
  • Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.