ČOKOLADNI KUGLOF
Course: desert
Sastojci
- Smesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
Za kuglof:
- 125 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 ml mleka
- 100 g pšeničnog oštrog brašna
- 60 g pšeničnog mekog brašna
- 20 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
Za glazuru:
- 40 g maslaca
- 100 g čokolade
Upustvo
Za kuglof:
- Maslac zagrejte da se otopi, pomerite sa vatre, dodajte šećer, mleko i na kraju dodajte smesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
- Dodajte jaja i dobro umućenu smesu izlijte u prethodno nauljen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru:
- Maslac zagrejte da provri, pomerite sa vatre, dodajte narendanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
- Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.