ČOKO ROLAT

Course: desert

Sastojci

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike vode
  • 3 kašike kakaa
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • par kapi ekstrata ruma

Krem:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr čokolade
  • 2 kašike ness kafe može i ne mora

Glazura:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 gr čokolade
  • čokoladne mrvice po želji

Upustvo

  • Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu i nastaviti mućenje. Dodati žumanca jedno po jedno.
  • Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati varjačom.
  • Istresti smesu u pleh pa peći na 180 stepeni 15 minuta.
  • Pečen biskvit umotati u vlažnu krpu.
  • Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja ali da ne provri. Dodati zatim čokoladu i mešati dok se ne otopi.
  • Skloniti sa vatre da se ohladi, pa staviti u frižider da se još stegne.
  • Biće redje kada se napravi, ali akda se ohladi stegne se i onda je potrebno umutiti mikserom.
  • Odmotajte biskvit pa namažite i opet urolajte.
  • Slatkoj pavlaci dodajte čokoladu i na pari otopite.
  • Glazurom remažite rolat i pospite čokoladnim mrvicama.
  • Čokoladni rolat malo prohladite pa poslužite sa različitim voćem.