ČOKO ROLAT
Course: desert
Sastojci
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 2 kašike vode
- 3 kašike kakaa
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- par kapi ekstrata ruma
Krem:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 gr čokolade
- 2 kašike ness kafe može i ne mora
Glazura:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 gr čokolade
- čokoladne mrvice po želji
Upustvo
- Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu i nastaviti mućenje. Dodati žumanca jedno po jedno.
- Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati varjačom.
- Istresti smesu u pleh pa peći na 180 stepeni 15 minuta.
- Pečen biskvit umotati u vlažnu krpu.
- Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja ali da ne provri. Dodati zatim čokoladu i mešati dok se ne otopi.
- Skloniti sa vatre da se ohladi, pa staviti u frižider da se još stegne.
- Biće redje kada se napravi, ali akda se ohladi stegne se i onda je potrebno umutiti mikserom.
- Odmotajte biskvit pa namažite i opet urolajte.
- Slatkoj pavlaci dodajte čokoladu i na pari otopite.
- Glazurom remažite rolat i pospite čokoladnim mrvicama.
- Čokoladni rolat malo prohladite pa poslužite sa različitim voćem.