BAKLAVA SA KIKIRIKIJEM

Course: desert

Sastojci

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g suvog grožđa
  • 200 g neslanog pečenog kikirikija
  • limun
  • 2 kesice vanilin šećera
  • ulje
  • ½ l vode

Upustvo

  • Sameljite orahe, kikiriki i pomešajte ih sa suvim grožđem.
  • Podmažite pleh uljem i slažite kore. Na svaku koru stavljajte pripremljeni nadev. Svaki put kad stavite nadev poprskajte uljem.
  • Kada završite slaganje pitu isecite u željeni oblik (trougao, kvadrat).
  • Dok se pita peče skuvajte sirup od šećera i vode. Posle dvadesetak minuta dodajte na kolutove isečen limun i vanilin šećer.
  • Prelijte tek ispečenu pitu vrućim sirupom i pokrijte krpom da malo odstoji.