ZAPEČENO PILEĆE BELO MESO
Course: hladno predjelo, toplo predjelo
Sastojci
- dva veća pileća bela mesa
- 4 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- vegeta
- ulje
- mrvice
Upustvo
- Potrebna su dva veća pileća bela mesa. Skinuti kožu, odvojiti meso od kosti, da dobijemo 4 komada od jednog belog mesa.
- Uzeti dublju posudu, mikserom umutiti 4 cela jaja, dodati jednu pavlaku, vegetom posoliti, malo ulja, promešati, dodati mrvice da masa bude gustine kao za palačinke.
- Masu ne ostavljati da stoji, jako će se zgusnuti, već čim se umuti umočiti svaki komad mesa i ređati u podmazan đuveč pleh. Ako nam je ostalo mase premazati preko mesa preliti malo uljem.
- Staviti u zagrejanu rernu da se peče, na temperaturi od 220 stepeni C, oko 20- 30min. Služiti toplo, seći kao pitu, a lepo je i hladno.