ZAPEČENO PILEĆE BELO MESO

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • dva veća pileća bela mesa
  • 4 jajeta
  • 1 kisela pavlaka
  • vegeta
  • ulje
  • mrvice

Upustvo

  • Potrebna su dva veća pileća bela mesa. Skinuti kožu, odvojiti meso od kosti, da dobijemo 4 komada od jednog belog mesa.
  • Uzeti dublju posudu, mikserom umutiti 4 cela jaja, dodati jednu pavlaku, vegetom posoliti, malo ulja, promešati, dodati mrvice da masa bude gustine kao za palačinke.
  • Masu ne ostavljati da stoji, jako će se zgusnuti, već čim se umuti umočiti svaki komad mesa i ređati u podmazan đuveč pleh. Ako nam je ostalo mase premazati preko mesa preliti malo uljem.
  • Staviti u zagrejanu rernu da se peče, na temperaturi od 220  stepeni C, oko 20- 30min. Služiti toplo, seći kao pitu, a lepo je i hladno.