Zamesiti na dasci za mešenje 200 g maslaca, 200 g šećera, 200 g brašna i 4 žumanceta. Izmesiti dobro testo, a zatim dodati na vrh noža sode bikrabone.
Namazati pleh maslacem, posuti ga brašnom, staviti testo u pleh i rastanjiti ga po celom plehu ravnomerno, a zatim ga staviti u vrelu rernu i peći.
Pečeno testo premazati džemom od jagoda.
Za nadev nam je potrebno 4 žumanceta, koje ćemo pomešati sa 150 g sitnog šećera. Zatim ćemo dodati 2 kašike brašna, 4 dl mleka i 50 g maslaca. Staviti činiju na štednjak i sve dobro mešati dok se masa ne prokuva. Potom činiju skinuti sa štednjaka i ostaviti da se nadev ohladi.
Rashlađenim nadevom premazati ispečeno testo sa prsta debelo, a po njemu ređati sveže jagode jednu do druge.
Seći pitu na kvadrate, stavljati ih na stakleni tanjir i služiti.