Pečene lesnike usitniti u secku tako da bude srednje krupne veličine.
Okrugao pleh sa štipaljkom, prečnika 26cm, obložiti papirom (samo dno), zatvoriti obruč i premazati margarinom po dnu preko papira i malo sa strane. Posuti lešnike po dnu.
U vangli mikserom umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Kada je masa čvrsta dodati brašno tako što ga prosejemo kroz sito i polako umešamo spatulom.
Sipati u pleh preko lešnika, poravnati i staviti da se peče 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ohlađenu koru prvo okrojiti nožem u krug, otvoriti obruč, skinuti ga.
Tacnu staviti preko i okrenuti naopačke, tako da su lešnici odozgo.
U šerpici na umerenoj temperaturi ugrejati nutelu, da bi mogla da se premaže preko lešnika. Keks izlomiti na sitnije krupnije delove pa poređati preko premazane nutele.
Obruč u kome se pekla kora oprati i vratiti preko torte. Tada sipati prvo žuti fil preko keksa. Poravnati tortu i staviti u friz ili zamrzivač, na kratko, samo dok se malo stegne da se filovi ne pomešaju. A zatim čokoladni fil koji takodje poravnamo.
Tortu staviti u frižider da prenoci, pa je sutradan ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i rastopljenom čokoladom.