Rastopiti maslac, premazati pleh velicine 24x36cm i sa strane i dno, pa početi sa ređanjem kora.
Svaku koru pomoću četkice premazati rastopljenim maslacem. Ređati ih u pleh, ali tako da pokrijete dno, bočne ivice i da malo prelaze preko ivice koje ćete kasnije da preklopite preko.
Tako utrošiti 10 listova, a 2 ostaviti za odozgo.
Sipati topao fil odozgo, poravnati.
Kore koje prelaze preko ivice pleha vraćati jednu po jednu preko fila premazujući ih maslacem.
Zatim preko celog kolača staviti one dve kore koje smo ostavili sa strane i njih takođe premazati maslacem.
Oštrim nožem iseći samo gornji sloj kora na veću parčad.
Obavezno odozgo poprskati kolač hladnom vodom da se ne bi uvrnuli listovi tokom pečenja.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 170 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju. Sigurno jedno 40 minuta u zavisnosti od rerne, ali videćete najbolje po boji.
Pečen kolac ostaviti da odstoji par minuta pa preliti sirupom.
Ostaviti da se prohladi.
Kolač mozete da prelijete i sirupom u koji ste dodali limunov sok i cimet, ili muskatni oraščić, ili od svega po malo, prosto ugodite sebi onako kako vi volite.