Odstranite kožu i kosti sa piletine, sitno je iseckajte i propržite na dve kašičice ulja sa dva lista žalfije i sitno sečenim crnim lukom. Posolite, pobiberite, izvadite žalfiju, a piletinu i luk sameljite u mašini za meso.
Od brašna, jaja i mleka napravite testo srednje tvrdoće, dodajte iseckano peršunovo lišće i samlevenu piletinu, ako je potrebno dosolite i pobiberite i dobro izmešajte.
Oljušten paradajz i očišćene paprike sitno iseckajte, dodajte iseckanu nanu i bosiljak. Oprane i na listiće iseckane vrganje propržite 5 minuta na ulju sa izgnječenim belim lukom, zatim dodajte paradajz, papriku, posolite, pobiberite i uz mešanje kuvajte na tihoj vatri još desetak minuta.
Rukama ili pomoću rendeta od testa napravite sitne dronjke i spustajte ih u kipuću posoljenu vodu. Kuvajte 3 do 4 minuta dok ne isplivaju na površinu.
Ocedite dronjke, stavite ih u posudu sa vrganjima i povrćem, promešajte, pospite narendanim parmezanom i služite toplo.