TIRAMISU

Course: desert

Sastojci

  • 1/2 šlaga
  • 1 čaša šećera u prahu
  • 4 žumanca
  • 250 g krem sira
  • veliko pakovanje piškota
  • 600-700 ml mleka
  • 2-3 velike kašike Nescafe
  • amareto liker

Upustvo

  • Sir treba držati na sobnoj temperaturi da bi se lakše umutio, i da ne bi bilo grudvi. Žumanca prvo dobro umutiti na pari, pa tek onda početi sa pripremom. Umutiti šlag i staviti u frižider.
  • U posebnoj činiji umutiti sir i šećer, a postepeno dodavati žumanca, a kada je smesa dobro umućena dodati i šlag. Ugrejati 2 do 3 ml mleka, u to staviti Nescafe, i amareto liker.
  • U to potapati piškotu. U sud ređati red piškota, pa red krema i tako dok se sav materijal ne utroši. Odozgo posuti čokoladom u prahu.