TESTENINA SA PILETINOM I SIROM

Sastojci

  • 400 g testenine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 350 g pilećeg filea
  • 250 g gorgonzole
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 50 ml belog vina
  • 3 kašike naseckanog vlašca
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Upustvo

  • U tiganju, na umerenoj vatri zagrejte ulje i propržite piletinu, isečenu na kockice dok ne postane zlatnožuta sa svih strana.
  • Dodajte sir, smanjite vatru i dinstajte dva minuta, mešajući dok se sir ne otopi.
  • Dodajte pavlaku za kuvanje i vino i uz neprestano mešanje kuvajte još minut-dva. Dodajte vlašac, posolite, pobiberite i sklonite sa vatre.
  • Skuvajte testeninu i ocedite, pa prelijte piletinom i dobro promešajte.