TESTENINA SA DIMLJENIM LOSOSOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 250 g tankih odrezaka dimljenog lososa
  • 500 g testenine
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 luk
  • 1 limun
  • 1 kašika maslaca
  • so
  • biber
  • kašika sitno seckane mirođije

Upustvo

  • Skuvajte testeninu u slanoj vodi.
  • U tiganju otopite maslac, pa na njemu propržite naseckani luk dok ne dobije boju.
  • Dodajte dimljeni losos isečen tanko. Promešajte i dodajte pavlaku za kuvanje. Prokuvajte 4-5 minuta, pa skinite sa vatre. Dodajte sok limuna, posolite i pobiberite po ukusu.
  • Skuvanu testeninu procedite, rasporedite na tanjire, pa svaki prelijte pripremljenim umakom. Po vrhu pospite mirođiju ili peršunov list.