ŠNICLE U CRNOM VINU I PAVLACI

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 4 teleće šnicle od po 100 ili 120 g
  • so i biber
  • malo brašna
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika maslaca
  • 1 ravna kašičica aleve paprike
  • 1/8 l crnog vina
  • na vrh kašičice majčine dušice
  • nekoliko kolutova limuna
  • 1/8 l kisele pavlake
  • 1 kesica preliva za pečenje u prahu

Upustvo

  • Šnicle posoliti i uvaljati ih u brašno. Zagrejati ulje, dodati maslac ili margarin i još malo zagrejati.
  • Šnicle pržiti na srednjoj temperaturi sa obe strane po 3 do 4 minuta, a potom ih složiti na zagrejan tanjir. Skinuti tiganj i brzo mešajući dodati papriku. Preliti pavlakom i malo prokuvati.
  • Umutiti preliv u prahu sa crnim vinom i sa 4 kašike vode. Preliti u tiganj promešati i prokuvati. Začiniti preliv majčinom dušicom i preliti pripremljene šnicle. Ukrasiti kolutovima limuna i servirati uz svežu salatu, testeninu ili pirinač.