SENDVIČ SA AVOKADOM I SIROM
Course: hladno predjelo
Sastojci
- 200 g ricotta sira
- 200 g kaše od zrelog avokada
- 100 g majoneza
- 4-5 čenova belog luka
- vinsko sirće
- 50 g semenki orašastih plodova ili susama
- 300 g najbolje ražanog hleba
- začini po ukusu
- maslinovo ulje
- peršunovo lišće
Upustvo
- Idemo prvo na hleb. Podelimo ga na parčad, svako začinimo i prelijemo maslinovim uljem. Tako preliven hleb istostirati.
- Sve sastojke stavljamo u blender – sir, pulpu od avokada, beli luk, susam ili orašaste plodove. Uključujemo uređaj i blendiramo dok se ne namesti forma kreme. Začinimo majonezom, dodamo so, začine. Ne zaboravite na sirće.
- Dobijena masa s avokadom i sirom prekriva svaki raženi tost. Može se preko ove mase staviti i salata od kuvanih jaja koja se jako dobro slaže sa ukusom avokada. Ukrasiti peršunovim lišćem i komadima limuna ili nešto po vašoj želji.