SENDVIČ SA AVOKADOM I SIROM

Course: hladno predjelo

Sastojci

  • 200 g ricotta sira
  • 200 g kaše od zrelog avokada
  • 100 g majoneza
  • 4-5 čenova belog luka
  • vinsko sirće
  • 50 g semenki orašastih plodova ili susama
  • 300 g najbolje ražanog hleba
  • začini po ukusu
  • maslinovo ulje
  • peršunovo lišće

Upustvo

  • Idemo prvo na hleb. Podelimo ga na parčad, svako začinimo i prelijemo maslinovim uljem. Tako preliven hleb istostirati.
  • Sve sastojke stavljamo u blender – sir, pulpu od avokada, beli luk, susam ili orašaste plodove. Uključujemo uređaj i blendiramo dok se ne namesti forma kreme. Začinimo majonezom, dodamo so, začine. Ne zaboravite na sirće.
  • Dobijena masa s avokadom i sirom prekriva svaki raženi tost. Može se preko ove mase staviti i salata od kuvanih jaja koja se jako dobro slaže sa ukusom avokada. Ukrasiti peršunovim lišćem i komadima limuna ili nešto po vašoj želji.