SARMICE OD JUNEĆIH ŠNICLI
Course: glavno jelo
Sastojci
- juneće šnicle
- 1 glavica crnog luka
- pirinač 1 šoljica
- 2 šargarepe
- 1 jaje
- so i biber
- 1 pavlaka
Upustvo
- Potrebne su nam juneće šnicle bez žilica koje ćemo malo rastući tučkom za meso.
- U posebnu posudu izdinstaćemo 1 glavicu luka u koji ćemo dodati malo probaren pirinač i sve zajedno propžiti.
- Pri kraju dodati seckane šargarepe na kockice.
- Kada se malo prohladi razbiti celo jaje, posoliti, pobiberiti po ukusu, sve promešati.
- Kašikom uzeti ovu masu i stavljati na meso koje ćemo saviti kao sarmu, pričvrstiti iglom ili čačkalicom, ređati u posudu u koju ćemo kuvati. Sipati vode da se prekrije meso i kuvati da polako vri.
- Kada je meso kuvano izvaditi čačkalice iz mesa,u posudu dodati jednu pavlaku i sjediniti sa tečnošću u koju su se kuvale sarmice.
- Služiti toplo uz pire od krompira.