SARMICE OD JUNEĆIH ŠNICLI

Course: glavno jelo

Sastojci

  • juneće šnicle
  • 1 glavica crnog luka
  • pirinač 1 šoljica
  • 2 šargarepe
  • 1 jaje
  • so i biber
  • 1 pavlaka

Upustvo

  • Potrebne su nam juneće šnicle bez žilica koje ćemo malo rastući tučkom za meso.
  • U posebnu posudu izdinstaćemo 1 glavicu luka u koji ćemo dodati malo probaren pirinač i sve zajedno propžiti.
  • Pri kraju dodati seckane šargarepe na kockice.
  • Kada se malo prohladi razbiti celo jaje, posoliti, pobiberiti po ukusu, sve promešati.
  • Kašikom uzeti ovu masu i stavljati na meso koje ćemo saviti kao sarmu, pričvrstiti iglom ili čačkalicom, ređati u posudu u koju ćemo kuvati. Sipati vode da se prekrije meso i kuvati da polako vri.
  • Kada je meso kuvano izvaditi čačkalice iz mesa,u posudu dodati jednu pavlaku i sjediniti sa tečnošću u koju su se kuvale sarmice.
  • Služiti toplo uz pire od krompira.