RIŽOTO SA LIGNJAMA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 300 g integralnog pirinča
- 200 g lignji
- 1 dl maslinovog ulja
- manja glavica crnog luka
- čen belog luka
- 2 sveža paradajza
- 20 g parmezana
- nekoliko kriški limuna
- 20 g crnih maslina
- 1 dl belog vina
- peršun
- so i biber
Upustvo
- Na umereno zagrejanom ulju propržite pirinač, posolite ga i nalijte sa 6 dl vode. Promešajte, poklopite i ostavite na tihoj vatri.
- Za to vreme na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kad porumeni dodajte sitno sečen paradajz, beli luk i začine.
- Sve to zalijte belim vinom i krčkajte 5 minuta. Potom dodajte lignje i nastavite sa krčkanjem.
- Odvojte šoljicu za kafu sosa, pa sipajte u obaren pirinač i promešajte.