RIŽOTO SA LIGNJAMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 300 g integralnog pirinča
  • 200 g lignji
  • 1 dl maslinovog ulja
  • manja glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 2 sveža paradajza
  • 20 g parmezana
  • nekoliko kriški limuna
  • 20 g crnih maslina
  • 1 dl belog vina
  • peršun
  • so i biber

Upustvo

  • Na umereno zagrejanom ulju propržite pirinač, posolite ga i nalijte sa 6 dl vode. Promešajte, poklopite i ostavite na tihoj vatri.
  • Za to vreme na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kad porumeni dodajte sitno sečen paradajz, beli luk i začine.
  • Sve to zalijte belim vinom i krčkajte 5 minuta. Potom dodajte lignje i nastavite sa krčkanjem.
  • Odvojte šoljicu za kafu sosa, pa sipajte u obaren pirinač i promešajte.