PUNJENO PILE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 pile
  • so
  • iznutrice od pileta
  • 1 veći crni luk
  • 1 jaje
  • peršunovo lišće
  • stari hleb
  • biber
  • vegeta

Upustvo

  • Očišćeno celo pile oprati, malo posoliti. Iznutricu od pileta, želudac, srce, sitno iseckati, a džigericu nožem istrugati, jako usitniti.
  • Uzeti jednu manju posudu, staviti malo ulja sitno seckan crni luk, malo soli, malčice vode, i luk izdinstati. U luk dodati pripremljenu iznutricu, iseckanu, propržiti. Ostaviti da se malo prohladi.
  • U to dodati celo jaje, iseckanog peršunovog lišća, izmrvljenog hleba, starog sredine, bibera, malo vegete. Ovom masom napuniti pile, otvor ušiti ili ga iglom zatvoriti.
  • Staviti pile da se peče u već zagrejanu rernu, preliti ga malo masnoćom, i u posudu za pečenje sipati vode. Pile okretati da se lepo ispeče sa svih strana.