PILETINA NA KINESKI NAČIN
Sastojci
- 450 g piletine
- 1 praziluk
- 1 mladi luk
- 1 crvena paprika
- 200 g šampinjona
- 1 zelena paprika
- 200 g svežeg kupusa
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 1 kašičica aleve paprike
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike maslinovog ulja
- po želji šaka badema ili kikirikija
Upustvo
- Napravite marinadu od začina, soja sosa, meda i maslinovog ulja i stavite piletinu koju ste prethodno isekli na kockice. Ostavite da se marinira oko tri sata u frižideru. Nakon toga, piletinu propržite na jakoj vatri u voku ili tiganju.
- Sklonite piletinu u tanjir, a u tiganju propržite svo povrće osim pečuraka. Sklonite povrće i prodinstajte pečurke. Na kraju, sve pomešajte i poslužite uz pirinač i salatu.