PILETINA NA KINESKI NAČIN

Sastojci

  • 450 g piletine
  • 1 praziluk
  • 1 mladi luk
  • 1 crvena paprika
  • 200 g šampinjona
  • 1 zelena paprika
  • 200 g svežeg kupusa
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • po želji šaka badema ili kikirikija

Upustvo

  • Napravite marinadu od začina, soja sosa, meda i maslinovog ulja i stavite piletinu koju ste prethodno isekli na kockice. Ostavite da se marinira oko tri sata u frižideru. Nakon toga, piletinu propržite na jakoj vatri u voku ili tiganju.
  • Sklonite piletinu u tanjir, a u tiganju propržite svo povrće osim pečuraka. Sklonite povrće i prodinstajte pečurke. Na kraju, sve pomešajte i poslužite uz pirinač i salatu.