PILEĆI BATACI SA POVRĆEM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 6-8 pilećih bataka
  • 200 g mladih krompirića
  • 1 krompir
  • 2 paškanata
  • 2 šargarepe
  • 2 crvena luka
  • 30 g origana
  • 60 ml ulja
  • 30 g senfa
  • rendana kora i sok od jednog limuna

Upustvo

  • Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite povrće, oljuštite krompir, paškanat, luk i šargarepu i isecite na kriške. Dodajte so i biber prema vašem ukusu i prelijte sa malo ulja. Podmažite pleh, ubacite povrće i pecite 30 minuta.
  • Zasecite oštrim nožem svaki pileći batak. Pomešajte limunov sok i koru, senf, origano, so, biber i premažite meso. Dodajte ga povrću i pecite 30-40 minuta dok meso i povrće ne budu gotovi.
  • Servirajte uz sezonsku salatu.