PILEĆI BATACI SA POVRĆEM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 6-8 pilećih bataka
- 200 g mladih krompirića
- 1 krompir
- 2 paškanata
- 2 šargarepe
- 2 crvena luka
- 30 g origana
- 60 ml ulja
- 30 g senfa
- rendana kora i sok od jednog limuna
Upustvo
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite povrće, oljuštite krompir, paškanat, luk i šargarepu i isecite na kriške. Dodajte so i biber prema vašem ukusu i prelijte sa malo ulja. Podmažite pleh, ubacite povrće i pecite 30 minuta.
- Zasecite oštrim nožem svaki pileći batak. Pomešajte limunov sok i koru, senf, origano, so, biber i premažite meso. Dodajte ga povrću i pecite 30-40 minuta dok meso i povrće ne budu gotovi.
- Servirajte uz sezonsku salatu.