PILEĆE ĆUFTE U SOSU OD KIKIRIKIJA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g pilećih grudi
  • začini po izboru – so biber, vegeta, bosiljak, peršun
  • 1 limun
  • 1 jaje

Preliv:

  • 2-3 kašike kikiriki putera
  • šolja pileće supe
  • malo svežeg peršuna

Upustvo

  • Uključite rernu na 250 stepeni i pustite da se zagreje dobro. U međuvremenu, iseckajte pileće meso na sitne komade i ubacite ga u blender.
  • Dodajte jaje i začine po izboru. Blendirajte dok se svaki komad mesa ne ispasira. Prespite smesu u činiju ili je direktno vadite iz blendera i pravite kuglice.
  • Da vam se meso ne bi lepilo, radite to mokrim rukama. Možete ih uvaljati i u prezle.
  • Ćuftice peći u rerni, kada su gotove servirati prelivene sa kikiriki prelivom i posuti sa seckanim peršunom.