PILEĆA KRILCA SA KROMPIROM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg pilećih krilaca
- 70 ml ulja
- 2 kašike senfa
- 3 kašičice mirođije
- 3 kašičice aleve paprike
- so po ukusu
- vegeta po ukusu
- 2 kašike meda
- 2 kašike kečapa
- 150 ml piva
- 1 kg krompira
Upustvo
- Krilca očistiti i oprati. U dublji sud pomešati ulje, senf, mirođiju, alevu papriku, so, vegetu, med i kečap, pa preliti pivom. Očišćena krilca prelite marinadom i ostaviti da odstoje par sati u frižideru.
- Oljuštite krompir i isecite ga na kriške, a zatim ga poređajte u vatrostalnoj činiji. Preko krompira poređajte krilca i prelijte ih marinadom koja je ostala. Po potrebi naliti vodom. Peći na 200 stepeni oko 1 sat i 30 minuta.
- Služiti uz sezonsku salatu.