PILEĆA KRILCA SA KROMPIROM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 70 ml ulja
  • 2 kašike senfa
  • 3 kašičice mirođije
  • 3 kašičice aleve paprike
  • so po ukusu
  • vegeta po ukusu
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike kečapa
  • 150 ml piva
  • 1 kg krompira

Upustvo

  • Krilca očistiti i oprati. U dublji sud pomešati ulje, senf, mirođiju, alevu papriku, so, vegetu, med i kečap, pa preliti pivom. Očišćena krilca prelite marinadom i ostaviti da odstoje par sati u frižideru.
  • Oljuštite krompir i isecite ga na kriške, a zatim ga poređajte u vatrostalnoj činiji. Preko krompira poređajte krilca i prelijte ih marinadom koja je ostala. Po potrebi naliti vodom. Peći na 200 stepeni oko 1 sat i 30 minuta.
  • Služiti uz sezonsku salatu.