MEKSIČKA SALATA

Sastojci

  • 170 g kinoe
  • 200 g kukuruza šećerca zamrznutog
  • 200 g crnog crvenog pasulja iz konzerve
  • 1/2 limete
  • maslinovo ulje
  • 2 veća paradajza
  • 1/2 avokada
  • kim
  • 2 supene kašike svežeg seckanog peršuna
  • so po želji
  • biber u zrnu po želji
  • sušeni paradajz opciono

Upustvo

  • Prvo je potrebno da skuvate kinou. Stavite kinou u šerpu sa vodom – biće vam potrebno duplo više vode nego kinoe. Kada voda proključa, smanjite šporet na umerenu do slabiju temperaturu – kinoa treba da se krčka narednih 20-ak minuta, odnosno dok se voda ne ukuva, a zrno kinoe postane mekano.
  • Odmrznite kukuruz šećerac, pa ga u jednoj posudi lagano pomešajte sa pasuljem.
  • Kinou stavite u dublju posudu u kojoj planirate da servirate salatu, preko stavite kukuruz i pasulj, potom preko isecite paradajz, avokado. Uzmite 2 velike kašike pa sve to lagano protresite kako bi se sve promešalo bez gnječenja.
  • Ostalo je da iscedite limetu, stavite malo sušenog paradajza po želji, pospete sve peršunom i kimom obavezno, a po želji dodajte i so i biber u zrnu. Na kraju sve prelijte i maslinovim uljem.