LAZANJE
Course: glavno jelo
Sastojci
- 500 g testa za lazanje
- 300 g mlevenog mesa
- 200 g šunkarice
- glavica crnog luka
- 150 g belog sira
- 100 g kačkavalja
- 200 g šampinjona
- paradajz sok
- bosiljak
- origano
- vegeta
- so
- biber
- 2 dl kisele pavlake
- 3 kašike brašna
- 50 ml mleka
- muskatni orah
- ulje
Upustvo
- Na malo ulja propržiti mleveno meso sa sitno seckanim lukom i dodajte začine. Takođe, na malo ulja propržiti seckane šampinjone. Šunkaricu sitno iseckajte, sir narendajte.
- Za bešamel sos: upržite 3 kašike brašna, sa malo ulja. Dodajte mleko i pavlaku, dobro umutite, začinite sa muskatnim oraščićem.
- Testo umesite ili kupite gotovo. Kore kuvajte do 5 minuta svega par komada odjednom.
- Dno pleha prekrijte kuvanim korama. Nadevajte filom od mesa i pečuraka, pa prelijte sokom od paradajza. Pošto ste ponovo prekrili korama, nanesite nadev od šunkarice i rendanog sira. Ovaj postupak naizmenično ponavljajte dok ne potrošite nadev.
- Lazanje isecite na parčad i prelijte izmućenim jajima i mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.