LAZANJE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g testa za lazanje
  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 g šunkarice
  • glavica crnog luka
  • 150 g belog sira
  • 100 g kačkavalja
  • 200 g šampinjona
  • paradajz sok
  • bosiljak
  • origano
  • vegeta
  • so
  • biber
  • 2 dl kisele pavlake
  • 3 kašike brašna
  • 50 ml mleka
  • muskatni orah
  • ulje

Upustvo

  • Na malo ulja propržiti mleveno meso sa sitno seckanim lukom i dodajte začine. Takođe, na malo ulja propržiti seckane šampinjone. Šunkaricu sitno iseckajte, sir narendajte.
  • Za bešamel sos: upržite 3 kašike brašna, sa malo ulja. Dodajte mleko i pavlaku, dobro umutite, začinite sa muskatnim oraščićem.
  • Testo umesite ili kupite gotovo. Kore kuvajte do 5 minuta svega par komada odjednom.
  • Dno pleha prekrijte kuvanim korama. Nadevajte filom od mesa i pečuraka, pa prelijte sokom od paradajza. Pošto ste ponovo prekrili korama, nanesite nadev od šunkarice i rendanog sira. Ovaj postupak naizmenično ponavljajte dok ne potrošite nadev.
  • Lazanje isecite na parčad i prelijte izmućenim jajima i mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.