KUS-KUS SA BROKOLIJEM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 250 g brokolija podeljenog na cvetiće
- 1 veća šargarepa očišćena i isečena na kolutiće
- 1/2 glavice crnog luka sitno seckanog
- 1 češanj belog luka sitno seckanog
- 1 kašika ulja
- 80 ml vrele vode
- po ukusu so i biber
- 170 ml supe od povrća ili vrela voda + dodatak jelima
- 100 g kus – kusa
- 5-6 maslina bez koštica isečenih na polutke
- malo peršuna
- po želji rendana korica limuna
Upustvo
- U dublji sud sa debelim dnom sipati ulje, pa na njemu bez dolivanja tečnosti i uz mešanje dinstati šargarepu i crni luk dok ne omeknu . Ubaciti beli luk i dinstati još najduže minut.
- Dodati brokoli i 80 ml vode, pa dinstati nekoliko minuta dok brokoli omekne, ali da ipak ostane blago hrskav.
- U drugom sudu kus-kus preliti sa 170 gr supe (ili voda + dodatak jelima), promešati, poklopiti i ostaviti 5 minuta da se sve „upari“.
- Preseći masline bez koštica na pola, dodati im grubo nasečen peršun, rendanu koricu limuna Sve ovlaš promešati.
- U sud sa dinstanim povrćem dodati kus kus (viljuškom ga malo rastresti), polovinu seckanih maslina, peršuna i rendane kore limuna. Promešati.
- Kus-kus sipati u činije i posuti ostatkom maslina, peršuna i rendane korice limuna.