KUS-KUS SA BROKOLIJEM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 250 g brokolija podeljenog na cvetiće
  • 1 veća šargarepa očišćena i isečena na kolutiće
  • 1/2 glavice crnog luka sitno seckanog
  • 1 češanj belog luka sitno seckanog
  • 1 kašika ulja
  • 80 ml vrele vode
  • po ukusu so i biber
  • 170 ml supe od povrća ili vrela voda + dodatak jelima
  • 100 g kus – kusa
  • 5-6 maslina bez koštica isečenih na polutke
  • malo peršuna
  • po želji rendana korica limuna

Upustvo

  • U dublji sud sa debelim dnom sipati ulje, pa na njemu bez dolivanja tečnosti i uz mešanje dinstati šargarepu i crni luk dok ne omeknu . Ubaciti beli luk i dinstati još najduže minut.
  • Dodati brokoli i 80 ml vode, pa dinstati nekoliko minuta dok brokoli omekne, ali da ipak ostane blago hrskav.
  • U drugom sudu kus-kus preliti sa 170 gr supe (ili voda + dodatak jelima), promešati, poklopiti i ostaviti 5 minuta da se sve „upari“.
  • Preseći masline bez koštica na pola, dodati im grubo nasečen peršun, rendanu koricu limuna Sve ovlaš promešati.
  • U sud sa dinstanim povrćem dodati kus kus (viljuškom ga malo rastresti), polovinu seckanih maslina, peršuna i rendane kore limuna. Promešati.
  • Kus-kus sipati u činije i posuti ostatkom maslina, peršuna i rendane korice limuna.