KUGLOF OD BUNDEVE

Course: desert

Sastojci

  • 1 i 1/2 šolja brašna možete staviti po 1/2 šolje belog, crnog i integralnog
  • 1 kašičica sode bikarbone + 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 i 1/2 kašičica cimeta
  • po 1/2 kašičice mlevenog đumbira i muskatnog oraha
  • 1 šolja pirea od bundeve
  • 1 veće jaje
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1/2 šolje jogurta
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 šolje brusnica i seckanih lešnika ili seckane čokolade

Upustvo

  • U jednoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i so.
  • U drugoj činiji izmiksati pire od bundeve, ulje, jogurt, jaje, šećer.
  • Dodati suve sastojke i miksati jako kratko, tek da se poveže . Dodati brusnice i lešnike (ili seckanu čokoladu) i kašikom izmešati.
  • Testo izliti u kalup za kuglof. Peći na 170-180 stepeni između 50-60 minuta.
  • Kolač prohladiti 10-ak minuta u kalupu, izvaditi iz kalupa i ohladiti do kraja. Ohlađen kolač po želji preliti prelivom od cimeta ili čokoladnom glazurom ili vanila prelivom.