KUGLOF OD BUNDEVE
Course: desert
Sastojci
- 1 i 1/2 šolja brašna možete staviti po 1/2 šolje belog, crnog i integralnog
- 1 kašičica sode bikarbone + 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 i 1/2 kašičica cimeta
- po 1/2 kašičice mlevenog đumbira i muskatnog oraha
- 1 šolja pirea od bundeve
- 1 veće jaje
- 1 šolja smeđeg šećera
- 1/2 šolje jogurta
- 1 kašika ulja
- 1/2 šolje brusnica i seckanih lešnika ili seckane čokolade
Upustvo
- U jednoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i so.
- U drugoj činiji izmiksati pire od bundeve, ulje, jogurt, jaje, šećer.
- Dodati suve sastojke i miksati jako kratko, tek da se poveže . Dodati brusnice i lešnike (ili seckanu čokoladu) i kašikom izmešati.
- Testo izliti u kalup za kuglof. Peći na 170-180 stepeni između 50-60 minuta.
- Kolač prohladiti 10-ak minuta u kalupu, izvaditi iz kalupa i ohladiti do kraja. Ohlađen kolač po želji preliti prelivom od cimeta ili čokoladnom glazurom ili vanila prelivom.