JUNEĆE MESO U SOSU OD POVRĆA

Sastojci

  • povrće i meso iz juneće supe
  • juneća supa
  • beli luk
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • so
  • kašičica brašna
  • kisela pavlaka

Upustvo

  • Povrće i meso iz supe od junećeg mesa pripremićemo kao glavno jelo na sledeći način.
  • Uzećemo pliću posudu, sipati malo maslinovog ulja i malo maslaca. Zatim propržiti malo iseckan beli luk, dodati na kolutove iseckano povrće iz supe, po želji majčine dušice, ruzmarina, soli.
  • Sve to propržiti, dodati kašičicu brašna, promešati i naliti tečnosti od supe da bude gustine kao sos. Kada prokrčka dodati kuvano meso koje smo isekli i to debljine prsta. Na kraju sipati jednu celu pavlaku, sjediniti i služiti uz kuvani pirinač.