ITALIJANSKA SVADBENA SUPA
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 400 g pileće sitneži leđa, krilca
 - 300 g pileće džigerice
 - 2 krupne šargarepe
 - 1/2 korena celera
 - 1 crveni luk
 - 1 jaje
 - 1 šaka mladog spanaća
 - 1/2 šolje testenine za supu
 - so i biber
 - sušeni začin
 - peršun i bosiljak
 - ulje
 - 4 kašike parmezana
 
Upustvo
- Iseckajte luk i propržite na ulju pa dodajte pileću sitnež i očišćenu šargarepu.
 - Pred sam kraj kuvanja dodajte i pileću džigericu da se obari.
 - Procedite supu. Šargarepu isitnite na kockice i ostavite na toplom.
 - Džigericu sameljite, dodajte začine i jaje. Po potrebi, dodajte i malo prezle da bi masa bila kompaktnija. Uzimajte vrelom kašičicom pomalo smese i spuštajte kao knedlice u supu koja tiho vri. Kad budu kuvane, knedlice će isplivati na površinu. Dodajte i pastu da se skuva pa vratite šargarepu. Na kraju stavite i opran spanać.
 - Doterajte ukus supe a pred posluživanje pospite rendanim parmezanom.
 - Napomena: knedle možete oblikovati i kao ćufte, uz dodatak više prezli, a zatim ih pecite u rerni na pek papiru. Dodajte u supu pred samo služenje.
 






