DISTANI PLAVI PATLIDŽAN 

Sastojci

  • 3 do 4 kašike ulja
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 do 2 čena belog luka
  • 2 kašike mrvica
  • 1 kašika iseckanog peršunovog lišća
  • 4 patlidžana
  • 4 paprike
  • 2 paradajza
  • so i biber

Upustvo

  • Plave patlidžane oljuštiti, iseći ih u kocke, malo posoliti i ostaviti da tako stoje oko 10 do 15 minuta, a zatim ih isprati hladnom vodom i ocediti.
  • Zagrejati ulje, dodati mu sitno iseckan crni luk, beli luk, peršunov list, a zatim pripremljene patlidžane, na rezance isečene paprike i oljušten i na manje komadiće isečen paradajz.
  • Sve izmešati, posoliti i uz malo dolivanje vode poklopljeno omakšavati. Kada je sve mekano, dodati biber i sitno isečen peršunovo lišće.
  • Služiti kao dodatak pčenom ili prženom mesu.
  • Ako se ovako pripremljenim patlidžanima doda krompir pire i omlet od jaja sa sirom, odličan ručak je brzo gotov.