ČUPAVI RAŽNJIĆI
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg svinjetine od plećke
- 1 dl ulja
- 2 zelene paprike babure
- začin od sušenog povrća
- mleveni biber
- šampinjoni
Upustvo
- Meso očišćeno od žilica isecite na kockice veličine 2 puta 2 santimetra, pa u pogodnoj činiji uvaljajte u slani začin od sušenog povrća kome ste dodali i mleveni biber. Ostavite meso da neko vreme upije začine, a dotle operite i na režnjeve isecite mesnatu zelenu papriku i šampinjone.
- Na drvca za ražnjiće naizmenično nabadajte meso i papriku pa pecite na roštilju sa svih strana, prelivajući povremeno uljem ili pecite ražnjiće na roštilju.
- Kad ražnjići budu gotovi i rumeni, pospite ih još dok su vreli rendanim kačkavaljem i servirajte uz neki preliv za roštilj i salatu.