ČUPAVI RAŽNJIĆI

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg svinjetine od plećke
  • 1 dl ulja
  • 2 zelene paprike babure
  • začin od sušenog povrća
  • mleveni biber
  • šampinjoni

Upustvo

  • Meso očišćeno od žilica isecite na kockice veličine 2 puta 2 santimetra, pa u pogodnoj činiji uvaljajte u slani začin od sušenog povrća kome ste dodali i mleveni biber. Ostavite meso da neko vreme upije začine, a dotle operite i na režnjeve isecite mesnatu zelenu papriku i šampinjone.
  • Na drvca za ražnjiće naizmenično nabadajte meso i papriku pa pecite na roštilju sa svih strana, prelivajući povremeno uljem ili pecite ražnjiće na roštilju.
  • Kad ražnjići budu gotovi i rumeni, pospite ih još dok su vreli rendanim kačkavaljem i servirajte uz neki preliv za roštilj i salatu.