ČUPAVCI

Course: desert

Sastojci

  • Šolja od 25 dl je u pitanju!
  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja mleka
  • 2 šolje brašna
  • pola šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer.

Preliv :

  • 200 g čokolade
  • 100 g margarina
  • pola šolje mleka
  • 5 kašika šećera
  • 150 g kokosa.

Upustvo

  • Uključiti rernu na 200 C dok se pripremate biskvit.
  • Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Kada se napravi šlag dodati žumanca pa umutiti penasto. Dodati mleko, ulje i vanilin šećer i još malo mutiti. Odložite mikser.
  • U brašno umešati prašak za pecivo. Ubaciti brašno u smesu sa jajima i varjačom ili špatulom lagano umešati. Paziti da smesa ostane penasta. Pokušajte da razbijete grudvice laganim mešanjem. U četvrtasti pleh, obložen pek papirom, izliti smesu i peći oko 20 minuta.
  • Ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
  • Čokoladu, margarin, šećer i mleko rastopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umakati kocku biskvita u čokoladu pa u posudu sa kokosom. Ponavljati postupak dok se sve ne utroši.
  • Čupavci su najlepši kad preko noći odstoje u frižideru.