ČUPAVCI
Course: desert
Sastojci
- Šolja od 25 dl je u pitanju!
- 3 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja mleka
- 2 šolje brašna
- pola šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer.
Preliv :
- 200 g čokolade
- 100 g margarina
- pola šolje mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g kokosa.
Upustvo
- Uključiti rernu na 200 C dok se pripremate biskvit.
- Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Kada se napravi šlag dodati žumanca pa umutiti penasto. Dodati mleko, ulje i vanilin šećer i još malo mutiti. Odložite mikser.
- U brašno umešati prašak za pecivo. Ubaciti brašno u smesu sa jajima i varjačom ili špatulom lagano umešati. Paziti da smesa ostane penasta. Pokušajte da razbijete grudvice laganim mešanjem. U četvrtasti pleh, obložen pek papirom, izliti smesu i peći oko 20 minuta.
- Ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
- Čokoladu, margarin, šećer i mleko rastopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umakati kocku biskvita u čokoladu pa u posudu sa kokosom. Ponavljati postupak dok se sve ne utroši.
- Čupavci su najlepši kad preko noći odstoje u frižideru.