ČOKOLADNA TORTA

Course: desert

Sastojci

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • limun
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika mleka
  • 3 žumanceta
  • 4 štangle čokolade
  • 250 g putera

Upustvo

  • Dobro umutiti 10 jaja i 10 kašika šećera. Ovome dodati 5 kašika brašna, 5 kašika mlevenih oraha i malo kore od limuna. Sve izmešati i ispeći.
  • Podeliti na dva dela i filovati.
  • Za fil kuvati na pari 6 kašika šećera, 6 kašike mleka i 3 žumanceta. Dodati 4 štangle čokolade i dalje kuvati.
  • Kada se zgusne dodati 250 g putera. Dobro izmešati, ohladiti i filovati tortu.