BOMBICE OD BADEMA SA PEČENIM KROMPIRIMA

Course: desert

Sastojci

  • 2 krompira
  • 250 g mlevenih badema
  • 250 g šećera
  • 40 g kokosovog brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kesice vanil šećera

Upustvo

  • Predhodno oprane neoljuštene krompire pečemo u rerni 40 minuta na 200 stepeni.
  • Kuvamo šerbet od šećera i vode. Kada uzavri, sklonimo sa šporeta.
  • Ispečene i ohlađene krompire oljuštimo i izmutimo kao za pire. Dodamo ohlađeni šerbet, kakao, 1 vanil šećer i mlevene bademe.
  • Mešamo dok se smesa ne sjedini.
  • U sud sa kokosovim brašnom dodamo drugu kesicu vanil šećera.
  • Od smese pravimo bombice. Valjamo u mešavinu kokosovog brašna i vanil šećera.