BEEF STROGANOFF

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g govedine file
  • so biber
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • mast
  • 2 šolje goveđe supe
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika konzerviranog paradajza
  • 100 g kisele pavlake
  • 3 velika krompira

Upustvo

  • 500 g govedine od filea iseći na jednaku sitnu parčad, posoliti i pobiberiti. Jednu glavicu sitno isečenog crnog luka staviti da se prži na masti, dodati goveđe meso i zajedno pržiti.
  • U šerpi napraviti zapršku od 1 kašike brašna i 1 kašike masti. Uliti u zapršku 2 šolje proceđene goveđe supe i dobro promešati.
  • Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku konzervisanog paradajza i prokuvati. Dodati 100 g kisele pavlake i u tako spremljeni umak staviti meso, poklopiti šerpu i dinstati 15 minuta na slaboj vatri.
  • Oljuštiti 3 velika krompira i iseći ih na jednake tanke komade. U jako zagrejanoj masti pržiti krompir da postane reš.
  • Meso sa umakom izručiti na činiju, poređati okolo krompire i služiti.